SPORTİF PAZARLAMA

ezgif-com-resize-1

En büyük endüstrilerden biri olan Futbol da, olmazsa olmazlarımız ve milyon lira yatırımlarla devam eden stadyumlarımız.

Ülkemizde, izleyici sayılarının düştüğü ve bu kadar geniş kapasiteli stadyumların ülkemiz için faydalı olup olmadığı konuşula durduğu bu dönemde, yatırımlarıyla devam eden ve Ülkemizin sportif imajı için çok faydalı olacağı görüşünde olduğum stadyumlarımıza yer vermek istedim.

Ben detaylarına yer veriyor ve fikirlerinizle sizleri baş başa bırakacağım yazıma , tabi ki en son açılan, Trabzon spora da iz bırakıp Beşiktaş’ın Teknik drektörü devam eden Şenol Güneş stadyumu ile başlamak istiyorum.

Şenol Güneş Stadyumu;  27 Ocakta Gaziantep maçıyla yapılacak olan stadyum 41.461 kişilik olup 230 milyon TL harcanmıştır.

Kozarena (Adana) Stadyumu; 33 bin kişilik olan Kozarena stadyumu, 106 milyon 950 bin ihale bedeliyle 2016 yılı sonunda açılacağı belirtilmiş olsa da henzü tamalanmadığı için açılış tarihi hakkında henüz bir netlik bulunmuyor.

Gaziantep Arena Stadyumu; büyük kısmı tamamlanan 35.574 kişilik stadyumu 92milyonTL maliyeti olan stadyumun henüz açılışı yapılmamıştır.

Malatya Arena Stayumu;  25 bin kişilik kapasiteli olan stadyum 39milyon 944 bin tL maliyeti bulunuyor. 2016 ylında bitmesi planlanıyordu ama henüz açılışı yapılmadı.

Samsun 19 Mayıs Stadyumu; Şubat 2017 de açılması hedeflenen stadyum, 33.919 kapasiteli olup, 106 milyon 928 bin TL’ye mal olmuştur.

Kocaeli Arena Satdyumu; 33 bin kapasiteli stadyum 126 milyon 850 bin TL ye maliyeti bulunuyor. Henüz yarısına gelmiş stadyumun net açılış tarihi bilinmemektedir.

Sakarya Arena Stadyumu; 28.160 kişilik olan stadyum, bu yıl yani 2016 da bitmesi bekleniyordu, ama henüz neyazıkki bitmedi. Stadyumun maliyeti ise 106 milyon 054 binTL’dir.

Hatay Stadyumu;  25 bin kapasiteli olan stadyumun maliyeti 306 milyon TL civarında diğer stadyumlarda farklı olarak  spor köyü projesiyle yürürlüğe konuluyor. Spor köyü projesinin neleri kapsadığına bakacak olursak 5 bin kişilik spor salonu, Basketbol, Voleybol, Hentbol UEFA kriterlerine uygun 2 adet 500 kapasiteli salon, 1 adet olimpik havuz, 1000 kişilik jimnastik salonu, Bir adet atletzim sahası, iki adet uluslararası kriterlere uygun futbol sahası, Üç adet biri açık ikisi kapalı tenis kortu, 100 yataklı sporcu eğitim merkezi, 500 kişilik konferans salonu, 5 adet gençlik merkezinden oluşmaktadır.

İzmir Göztepe Stadyumu; Çok uzun yıllardır yeni stadyum bir stadyum beklentisi olan İzmirlilerin bu isteğini Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir’e son derece modern iki stadyum yaparak gideriyor. Bu stadyumlardan ilki 75 milyon TL proje maliyetine sahip İzmir Göztepe Stadyumu. 15 bin seyirci kapasitesiyle en kısa sürede açılması bekleniliyor.

Batman Stadyumu; Bu yılın hemen başında ihalesine çıkılan Batman Stadyumu 15 bin seyirci kapasitesine sahip en kısa sürede bitmesi hedefleniyor.

Çorum Stadyumu; Çorum’a farklı bir spor kültürü kazandıracak stadyum, ek protokollerin ardından yeniden ihale edilecek.

Diyarbakır Stadyumu; Sözleşmesi imzalanan ve yer teslimi aşamasında olan Diyarbakır Stadyumu’nun proje maliyeti 150 milyon TL.

Edirne Stadyumu; Edirne’nin spor kültürüne önemli katkılar sağlayacak Edirne Stadyumu projesinde UEFA standartlarına göre düzenlemeler yapılıyor.

Elazığ Stadyumu; Proje maliyeti 80 milyon TL olan stadyumun arazi imar revizyonları ve proje çalışmaları devam ediyor.

İzmir Karşıyaka Stadyumu; İzmir’in diğer 75 milyon TL yatırımlı stadyumu da İzmir Karşıyaka Stadyumu. 15 bin seyirci kapasiteli stadyum teslim tarihi henüz net değil.

Manisa Akhisar Stadyumu; Stadyumu, 12 bin seyirci kapasitesine sahip olacak. Proje maliyeti 39 milyon TL olan stadyumun bugün itibariyle fiziki gerçekleşme oranı yüzde 5.

Manisa Turgutlu Stadyumu; Manisa’nın bir diğer stadyumu ise Manisa Turgutlu Stadyumu, 30 milyon TL proje maliyetine sahip. 10 bin seyirci kapasiteli olacak stadyumun yapımına kısa bir süre içerisinde başlanacak.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.