SPORTİF PAZARLAMA

Bir okul düşünün daha kapısından ilk girdiğinizde, çocukların sizi karşıladığı her salondan aktif enerji dolu gençlerin olduğu, sizlerle yetişkin bir birey gibi sohbet edip fikirlerini anlattığı bir okul ama bunu öyle böyle değil gerçek sevgiyi hissettiğiniz Alice Harikalar diyarının Handan, sevgi dolu harika sporcuların ve çocukların olduğu okulda gibi düşünün.

Sizi bu okulun, sevgi dolu enerjik, eğitimli tüm öğrencilerini kendi çocuğu gibi gördüğü biriyle, Semra Demirer ile baş başa bırakıyorum.

Kendinizi tanıtır mısınız?

Amasya/Göynücek de doğdum. İlkokulu Göynücek de, sonrasındaki eğitimimi Ankara’da tamamladım. İlkokulda voleybol sporuna başlayarak, Mülkiye Spor Kulübünde lisanslı oyuncu olarak devam ettim. 1985 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü bitirerek öğretmenlik mesleğine başladım.

Şu anda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play komisyonunda genel sekreter, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği bölümünde öğretim görevlisi ve UPS Spor ve Kültür Kulübünde genel koordinatör olarak görev yapıyorum. Türkiye basketbol Federasyonu eğitim kurulunda da uzun süre görev aldım.

Türk Böbrek Vakfı, LÖSEV, Umut Çocukları Vakfı, çok sayıda huzurevi, Çocuk Esirgeme Kurumu, Cezaevinde ki tutuklu kadınların çocukları ile ilgili sokak çocukları ve risk altındaki çocuklar düzenlenen projelerde halen aktif olarak yer alıyorum.

2015 yılında Fair Play Komitesi olarak ‘’ÜNİVERSİTELER KERVANI’’ Projesi ile İnternationel Fair Play Committe (Dünya Fair Play Komisyonu) tarafından şeref diploması ile ödüllendirildim.

2019 yılında Dünya Fair Play komisyonu tarafından kariyer dalında Şeref diplomasına layık görüldüm. Fairplay komisyonu ile 55 ilde konferanslar verdim.

 Spor sevginizi ne zaman keşfettiniz ve ilk adımlarınız neler oldu?

Annem ata biner ve yüzer, ablam iyi bir voleybolcuydu ve Mülkiye Spor Kulübü voleybol takım kaptanıydı. Babamın teşviki ile gittiğim seçmelerde başardım ve süreç böylece başlamış oldu.

UPS Spor ve Kültür Kulübünü anlatabilir misiniz? Burada eğitim görmek genç sporculara neler katıyor?

UPS Spor Ve Kültür Kulübü 2003 yılında Ünsped paketleme şirketinin sahibi Sayın Haluk Ündeğer tarafından kuruldu. Kulübümüz 51 çeşit milletin yaşadığı Zeytinburnu  Seyit Nizam Mahallesi’nde faaliyet gösteren, Türkiye’ye örnek teşkil eden bir spor ve kültür kulübüdür.
Burada bu çevrede yaşayan İstanbul”un pek çok semtinden ve tüm Türkiye’den gelebilen çocuklarımız spor, sanat ve çeşitli aktivitelerle eğitilip hayata kazandırılıyor. Bu arada bölgedeki aileler arasında da kaynaşma ve sosyalleşmeler oluyor. 
Risk altındaki çocukların yoğun olarak yaşadığı bir bölgedeyiz. Kulübümüz bu tip çocukların eğitilip topluma ve vatana yararlı birer birey olarak kazandırmakta. ‘Yeteneklerinizi keşfedip geliştiren yolculuk’ teması ile başlattığımız çalışmalar; başta Voleybol ve Basketbol olmak üzere  17 çeşitli branşta  devam  etmektedir.
Her yaş grubundan çocuklar gün boyunca ikinci bir yuva gibi gördükleri kulübümüzde vakit geçiriyorlar. 
Geleceğimiz olan yavrularımızı etik ahlaki değerlere sahip, üreten, sorgulayan, sevgi ile kucaklaşan dünya insanı olarak yetiştirirken, ailelerinin de onlarla daha fazla vakit geçirmelerini sağladık.

Ayrıca yaptığımız sosyal sorumluluk projeleri Dünya Fair Play Komitesi tarafından takdir edilerek ödüllendirildi. Bizim için ise en büyük ödül topluma kazandırdığımız çocuklarımız.

Çünkü “Biz SEVGİ dolu kocaman bir AİLEYİZ.

Her çocuk eğitim alabilir mi, koşullarınız neler?

Zeytinburnu ve komşu ilçeler dahil tüm İstanbul’a hizmet verebiliyoruz. İstanbul dışından gelen çocuklarımız için lojmanlarımız mevcut, bu lojmanların tüm masrafları Ünsped ve UPS şirketlerimiz tarafından yapılmaktadır. Dolayısı ile bu işe yeteneği olan ve spor yapmak isteyen tüm çocuklarımıza kapılarımız sonuna kadar açık.

Mezun öğrencileriniz kimler?

35 yıldır öğretmen ve spor yöneticisi, olarak camianın içinde dokunduğum çok çocuklarım oldu. Bunlar;  Zaza Pachulia (NBA)Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko), Semih Erden (İBB), Barış ERMİŞ (Tofaş), Cenk AKYOL (İTÜ), Orhan Aydın Hacıyeva (Gaziantep), Simge Şebnem Aköz (Eczacıbaşı), Sezgin ERİŞ Cihad Şahin, Yasin Güler(Doktor), Nil Gönenç (Avukat), Levent Öngör (iş Adamı)

Spor pazarlama da ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Kulübümüzü maddi ve manevi olarak destekleyen iki köklü firma UPS ve ÜNSPED şirketleri var. Onun dışında spor okullarımızdan gelen gelirler var. Türkiye basketbol federasyonu erkekler ikinci ligi ve Türkiye Voleybol Federasyonu kadınlar ikinci ligin de mücadele eden takımlarımız var. Bu takımlarımız için ve Voleybol takımımız maçlarını kendi salonumuzda oynuyor. Salonumuzun içine reklam vs. türünde sponsorluklar alabiliyoruz.

Bu sektörde olmasaydınız, hangi sektörü tercih ederdiniz?

Mesleğime aşığım ruhuma ve kendime çok doğru bir seçim yaptığıma inanıyorum her gün işe değil, çocuklarıma kavuşmaya be onlarla üretip sevgi dolu paylaşımlarla yapmaya gelir gibi geldim.

Çocuk, spor ve sanatın iç içe olduğu her alanda olmak beni mutlu ederdi.

Aileler çocuklarının spora dair yeteneklerini nasıl keşfedebilirler?

Uzman eğitmenler ve uzman kurumların yardımıyla çocuklarımızın yetenekleri keşfedilerek potansiyelleri çıkartılarak yararlı bir hale getirilir.

Yüzme, jimnastik, atletizm gibi temel branşlar, ayrıca resim, müzik, enstrüman dersleriyle eğitimler verilerek yetenekleri ortaya çıkartılır.

Hareketli çocukları oyun, terapi kaba motorik hareketleri geliştirici pilates, yoga gibi çalışmalar ve ritim eğitimi çocuklarımızın potansiyellerini erken keşfetmemizi ve artırmamızı sağlar.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.