SPORTİF PAZARLAMA

 

                              Ekolig’in Şampiyonu Galatasaray

Sportif başarı dışında, Ticari, Pazarlama ve Naklen Yayın gelir kalemleri de, rekabetin en önemli konularıdır. Hatta kulübün varlığını ve ticaret’en devamlılığını sağlayabilmesi açısından bu sıralama zaman zaman bazı dönemlerde, sportif başarının bile önüne geçebilir.   

Yaklaşık olarak 3 yılımı geçirdiğim Aktif Bank / Passolig markası, geçtiğimiz hafta Türkiye ligi’ne dair Ekolig raporu açıklandı. Raporun açıklanması ilk olarak Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer ile başlayıp, E Kent Genel Müdürü Ceyhun Kazancının anlatımıyla devam etti. Rapor, bir önceki sezonun rakamlarına göre, 2017-2018 sezonuna göre yukarı da da değindiğim kalemlere istinaden,  liderliğin değiştiği bir rapor oldu.

Detaylara, rakamlarla bakacak olursak,

Seyirci ortalamasında;

2016-2017 sezonun seyirci ortalamasında Beşiktaş 30.446 kişiyle liderken, 2017-2018 sezonunda 40.778 kişiyle Galatasaray liderliği almış bulunuyor.

Maç günü gelirlerinde, 2017-2018 sezonun toplam maç günü geliri; 396,3 milyon TL. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe’nin 316,2 milyon TL. Diğer 15 takımın toplam geliri ise 80,1 milyon TL.

Maç Biletinde en çok gelir elde eden takım Galatasaray, en az gelir elde eden ise Sivasspor oldu.

Naklen Yayın Gelirlerinde, Galatasaray geçtiğimiz sezonun şampiyonu oldu.

Ticari gelirlerde; 279 milyon TL ile 2017-18 sezonun liderliğini Beşiktaş elinde bulunduruyor. İkinci sırada ise Fenerbahçe bulunuyor.

Maça gelmeme ortalaması, geçtiğimiz sezonda ise bir sürpriz bulunuyor. Süper Lig de maça gelemeyenlerin ortalamasına bakıldığında ise 25,3. Göztepespor da bu oran ise 7,4 bu durumda maç günü anlamında en sadık takım taraftarı Göztepe taraftarı gibi görünüyor ne dersiniz?

 

Sevgiler.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.