SPORTİF PAZARLAMA

THF (Türkiye Hentbol Federasyonu) Başkanı Uğur Kılıç’la dijital dünyanın bir parçası olarak, iletişim departmanında bir çok yenilikler getiren Federasyon başkanı. Sohbetimizde, dijitalleşme ve iletişimin önemi değil, aynı zamanda Altyapıların da Ülkemiz için önemini  konuştuk.

Detayları röportajımızda.

Federasyon başkanlığını yaptığınız hentbol branşını nasıl anlatırsınız, Hentbol sizin için nasıl tasvir edilir?

Hentbol Türkiye’de 47 yıllık geçmişinde, istediği atılımları çok iyi yapamadı. Hentbol oyununun potansiyeli çok yüksek. Ben adına ‘’sihirli top’’ diyorum. Hentbol topunu eline alan her çocuk bu oyuna kolayca uyum sağlıyor. Oyunun başlangıcı çok kolay ve golü atan çocuk oyuna motive olarak Hentbolun bir parçası oluyor ve bırakamıyor. Aileler çocuklarının bu halinden mutlular, dolayısıyla hentbol federasyonu olarak bizde çok mutluyuz.

Ülkemiz bir afetten çıktı. Tüm dünyayı etkileyen bu yıkım sizleri nasıl etkiledi?

Erkek A milli takım kaptanı Cemal Kütahya ve ailesini kaybettik ve akabinde Lüksemburg maçlarını oynadık. Onsuz çıktığımız ilk maçlarda takım için ve bizim için büyük bir yıkımdı. Cemalin takım arkadaşları ve ailesi için çok üzgünlerdi. Kucaklaşıp, kenetlenip Cemal’in onları izlediğini düşünerek var gücü ile mücadele ettiler Cemal’in adını yaşatmak için mücadele etmeye devam edecekler.

Şu an içerisinde bulunduğumuz bu tesisi ne sıklıkta kullanıyorsunuz?

İçinde bulunduğumuz bu tesis bir kamp eğitim merkezi.  Biz bu tesisi yılın 360 günü dolu tutmaya çalışıyoruz. Bu doluluğu daha çok altyapı takımları ile sağlıyoruz. 2004-2005 ve 2006-2007 doğumlu sporcularımızla çalışmalarımıza burada devam ediyoruz uzun bir süre devam edeceğiz.

Ülkemizdeki en büyük problem devşirme sporcular, sizce alt yapı ne kadar kıymetli ve hentbolda altyapı ile ilgili nasıl çalışmalar yürütüyorsunuz. 

Size katılıyorum bu büyük bir maddi kayıp ülkemiz için. Yüzlerce farklı kulüp ve okulla malzeme desteği sağlıyoruz. Şu an bir diğer projemiz ise sadece altyapı eğitimi veren kulüpler oluşturmak. Tüm ülkeye yayacağımız bu projede amaç altyapıdan güçlü sporcular yetiştirmek, oluşturulan havuzda olimpiyatlarda sürekli mücadele edecek takımı oluşturmak. bu düşünceyle zaten Hentbolda, sporcu sayımızı son bir yıl içerisinde %43 artırdık. En büyük hedefimiz 2032 olimpiyatlarında yarışabilmektir.

Güçlü alt yapı güçlü bir takım demek! Küçük yaşta yetenek tespiti yapılıp, doğru antrenman nasıl olmalıdır, siz nasıl bir yol izliyorsunuz?

Bu noktada okullarla dirsek teması ile çalışmak bizim için çok kıymetli. Buna istinaden, okullara ve altyapı kulüplerine her türlü materyal desteği sağlıyoruz. Okullardaki gücümüzü milli takım seviyesinde oynamış hentbolcu beden eğitimi öğretmenlerine borçluyuz. Buralarda doğru adımlar atmaya çalışıyoruz. Tecrübeleriyle Öğretmenlerimiz doğru yeteneklere doğru çalışmalarla güçlü temeller atıyorlar.

Hentbol akademisi adı altında yeni bir yapılanmadan bahsettiniz, nedir hentbol federasyonunun amacı?

Hentbol akademide 100 yakın sporcu çalıştırıyoruz. Jimnastik, atletizm, hentbol branşında temel eğitimler vererek çocuklarımızı eğitiyoruz. Ailelerde bu çalışmanın bir parçası birlikte çalışmak bize güç ve mutluluk veriyor. Hentbolda altyapılarda ve okullarda güçlendik asıl amacımız bu yapılanmayı 81 ile taşımak istiyoruz. 2021 yıllından bu yana projeler bazında çok önemli atılımlar yaptık ve devam ediyoruz.

Size son olarak şunu sormak istiyorum yaptıklarınız ve genel çerçevede yapmak istedikleriniz nelerdir kısaca anlatır mısınız?

Afet sonrası olumsuz etkilendik moralimizin düzelmesi ve sporcularımızın psikolojik hazır bulunurluluğunu arttırmak adına önümüzdeki sezon camiamıza yeni katılacak kulüplerle beraber daha güçlü bir sezona adım atacağız. Kastamonu iki sezondan beri şampiyonlar liginde mücadele etti. Bizim için motive edici bir mücadeleydi. Hentbol dünyasına yön veren Avrupa’dır. Bir Dünya şampiyonasına ilk giren 8 takım genelde Avrupa’dan çıkıyor.

Bizim takımlarımızdan Kastamonu, 16 takımdan biriydi. Bu çok kıymetli İzmir büyükşehir belediyesi ve Konyaaltı belediyesi Avrupa kupasında çeyrek finale yükseldiler ve eşleştiler. Konyaaltı belediyesi bu eşleşme sonucu yoluna devam ederek yarı finale yükseldi. Her iki takımın mücadelesini tebrik ederim. Hentbol Avrupa’nın bazı ülkelerinde basketboldan önce gelen bir spor branşı haline geldi içerisinde büyük bir ekonomik sistem geliştirdi.2004-2005 ve 2006-2007 doğumlu sporcularımız ile altyapı projelerimiz devam ediyor. Okulların kulüplerin müsabakalarını yakından takip ediyoruz.2008-2009 doğumlularında altyapı projelerine dahil ediyoruz. Amacımız minimum 4 alt yaş grubunu bir araya getirerek geleceğin A milli takımını oluşturmak.2008-2009 doğumlular ile ilgili bir liste hazırlanıyor.2021 yıllından bu yana projeler bazında çok önemli atılımlar yaptık. Hentbol federasyonu olarak medyadaki varlığımız 44 kat arttı. Millî takımda ve federasyonda 9 tane sponsorumuz var.Karşılıklı güçlendiğimizi hissediyoruz. Yüzlerce farklı kulüp ve okulla malzeme desteği sağlıyoruz.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.